Friss kinézet.

Friss kinézet.

Friss kinézet.

Kicsit frissült az áruház kinézete. Na nem sokat, csak éppen egy csipetnyit.
Nemsokára "Tudás bázis" menüpont is olvasható lészen. Itt a különböző objektívek jelölését szedem átlátható csokorba. Továbbá objektívek-fényképezőgépek párosításának lehetőségeit gyűjtöm össze táblázatos formába. A tudás bázist fotós információs kiegészítőnek szánom az áruház berkein belül. Hamarosan olvashatjátok.

Egy csomagküldési lehetőséggel bővültünk ismét.

Egy csomagküldési lehetőséggel bővültünk ismét.

Egy csomagküldési lehetőséggel bővültünk ismét.

Hamarosan bővülni fog a csomagküldések lehetősége. A héten kötöttem szerződést a soron következő céggel (de nem az utolsóval). Remélhetőleg egy héten belül fel tudom sorakoztatni a többi csomagküldési variánsok közé. Így még több opció közül lehet választani. Kinek melyik van közelebb, kényelmesebb, szimpatikusabb.

Pentacon 1.8/50

Pentacon 1.8/50

Pentacon 1.8/50

Fínom kis szerkezet.
Mire észbekaptam és teszteltem volna, el is vitték. Drága vevő gyorsabb volt mint én. Sebaj. Talán legközelebb.
Így már nem tudok mit firkantani ide. 

Made in ussr.

Made in ussr.

Made in ussr.

MIR-10A

Szép Orosz lencse. 

Sokáig vadásztam rá, végül sikerült meg is szereznem. Pár képet készítettem is vele, de most pihen megint. Korábban éveket szunyókált gyári csomagolásában, egy polc méllyén. Most a kanapéban pihen tovább, de nem egyedül mint azelött. Van társasága neki. Tegnap szereztem meg a kistestvérét, egy MIR-1B személyében. Mit mondjak, jól elvannak egymás mellet. 
Azért a MIR-10A közelebb áll hozzám. Szerény véleményem szerint jobb képet készit a kistesónál. A mérete is sokkal jobb, nagyobb s jobban kézre esik.
Orosz barátaink az 1970-es évben kezdték gártani, aztán az 1980-as évek végén, be is fejezték. Szerintem kár volt. Jöhetne frissítés, kapós is lehetne.
Ami meglepő és tetszetős számomra, az a közeli élesség pontja. Érdekes hatása van, de ha az ember eltalálja a jó bellítást, bitang kép születhet. Ami viszont kevésbé tetszik, nem elég éles. Jó-jó, de nem az igazi. Felraktam a FujiX-M1 masinára, ránagyítok a témára, élességállítás gyanánt. Aztán. Már látszik is a kijelzőn a kicsi disznóság. Na mindegy, ez van ezt kell szeretni. Esetleg nem. 

Eltelt pár 7 és végül is eladtam eme lencsét. Még csak nem is bánom. Lelkiismeret furdalás nélkül persze. A hölgy aki megvette, nagyon bolldog tulajdonos lett. Én is örülök neki. Szép fényeket kívánok Neki.